muistoissamme virtuaalihevonen

welsh part bred -tamma

Finanya / 01.01.2010-15.10.2013

VWY-III -palkinto (3 + 4 + 3,5 + 20 + 5 = 35,5p) myönnetty 25.04.2012.

25 ERJ-sijoitusta, 26 villiä estesijoitusta

Arkaileva, vaativa ratsu, joka kiintyi
helposti tallin väkeen.

isä Taking Chance (fwb) ii. Immortality iii. Falling Falling S'
iie. Blowin' Grace
ie. Guilty in Love iei. Rememember
iee. Liviana FIN
emä Fransiscana L (B) ei. Fruite Carro eii. Picola Hoek Blesi
eie. Blanche
ee. Nackhetar v. Tweed eei. Eyrth Arabet
eee. Delavega E

Finanyan isä Taking Chance on melko pienikokoinen suomalainen puoliverinen, sen säkäkorkeus on 158cm. Ori on pienestä koostaan huolimatta kuitenkin saanut menestystä esteratsastuksen parissa ja saanut hyviä suorituksia aina 140cm radoille asti. Myöskin orin jälkikasvu on saanut hyviä suorituksia ja palkintosijoja.

Finanyan isän isä Immortality oli menestyksekäs puoliveriori. Kilpaili pääpainotteisesti esteiden parissa Suomessa, mutta näyttäytyi muutamia kertoja myös ulkomailla. Orin jälkikasvusta löytyy hyvin sekalaista poppoota, ihan ruohon leikkurinvirkaa toimittavasta tätiratsusta kilpakenttien valloittajiin.

Finanyan isän isän isä Falling Falling S' kilpaili esteillä kansallisella tasolla asti. Menestystä puoliveriorille kertyi ihan kiitettävästi, vaikkakaan se ei niin loistokasta uraa onnistunutkaan tekemään. Isäorina periytti hyvää hyppytyyliään ja rakennettaan.

Finanyan isän isän emä Blowin' Grace oli oikein herttainen ja sympaattinen fwb-tamma. Se toimi eräässä perheessä nuorten harrasteratsuna, vaikka sillä olisikin ehkä ollut lojaalin luonteensa takia apuja pitemmällekin kuin seuratason kilpailuihin. Tammalla teetettiin kaksi jälkeläistä ennen kuin se kuoli ähkyn seurauksena 20 vuotiaana.

Finanyan isän emä Guility In Love ei elämänsä aikana nähnyt kilpakenttiä oikeastaan lainkaan, korkeintaan parit seuratason esteradat ihan vain virkistykseksi. Tamma toimi siis lähinnä siitoshevosena periyttäen sukunsa hyvää hyppykapasiteettia ja kilpahevoselle sopivaa, yritteliästä ja lojaalia luonnetta.

Finanyan isän emän isä Remember oli iso puoliverinen. Sillä riitti kapasiteettia isoillekin radoille ja se on kilpaillut kansainvälisissä estekilpailuissa menestyksekkäästi niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin. Sen jälkikasvu painottuu lähinnä siitos- ja kilpahevosiin, joskin pari muunkinlaiseen maailmaan päätynyttä jälkeläistä orilla oli.

Finanyan isän emän emä Liviana FIN toimi nuoren ratsastajan kilparatsuna. Parivaljakko menestyi kiitettävästi aina kansallisella tasolla asti. Lopulta tamman kilpaura tyssäsi, kun tämä sai jalkavaurion joka esti kovan rasituksen. Jalkavika ei ollut periytyvää sorttia, joten tammalla uskallettiin teettää muutama jälkeläinen.

Finanyan emä Fransiscà L on tuotu Suomeen manner-Euroopasta ja sen suvussa on hevosia useammastakin maasta. Welsh B sektion tamma on kilpaillut helppo A tason koululuokissa asti ja se on saanut myös näyttelymenestystä. Jälkeläisilleen tamma periyttää rakennettaan ja näyttäviä koululiikkeitään.

Finanyan emän isä Fruite Carro on Saksassa asuva ori. Siltä löytyy menestystä oman maansa kouluradoilta ihan kiitettävästi. Myös orin jälkikasvu on menestynyt Saksassa hyvin kouluradoilla.

Finanyan emän isän isä Picola Hoek Blesi on komean ulkomuodon omistava ori. Se on kilpaillut kouluratsastuksessa vaativissakin luokissa menestyksekkäästi. Ori periyttääkin varsoilleen niin hyvää rakennettaan kuin lennokkaita liikkeitään.

Finanyan emän isän emä Blanche on alunperin Ranskasta mutta viety sieltä Saksaan. Tammalta löytyy valloittava luonne ja hyvää hyppykykyä. Se on kilpaillut esteradoilla Suomen aluetasoa vastaavalla tasolla. Periyttää hyppykykyä ja hyvää liikkuvuutta.

Finanyan emän emän Nackheater v. Tweed on alunperin Puolasta mutta nykyisin asuu Saksassa. Se on kilpaillut menestyksekkäästi kouluratsastuksessa kansallisella tasolla asti niin Puolassa kuin Saksassakin. Tamman jälkeläiset ovat perineet emältään usein tämän väriä ja jonkin verran luonnetta.

Finanyan emän emän isä Eyrth Arabét on toiminut Puolassa erään pienen potentiaalisen nuoren pojan kilparatsuna ja menestynyt ihan kiitettävästi kouluradoilla. Myöhemmin poika kasvoi tietysti ponivuosistaan yli ja ori muutti puolalaiselle siitostallille.

Finanyan emän emän emä Delavega E tulee koulupainotteisesta suvusta. Se on toiminut elämänsä aikana lähinnä siitostammana periyttäen sukunsa hyviä ominaisuuksia. Tamma on kiertänyt myös näyttelyjä ja päässyt ihan hyville sijoille ulkomuotonsa voimin.
© Sonja.P

- s. 28.04.2010 rp-tamma Deja Vu Dainty (i. Dazzling)